App
Descarga la aplicación gratis
Ayuda
ES
EUR

How to Change or Cancel a China Train Ticket

Een Chinees treinticket vervangen of annuleren

Als u een Chinees treinticket hebt gekocht, maar uw plannen zijn gewijzigd of als u een fout hebt gemaakt, kunt u uw Chinese treinticket annuleren en kunt u een terugbetaling krijgen of een Chinees treinticket vervangen. Dit kan tot twee uur voor vertrek van de trein.

Indien u online een Chinees treinticket hebt geboekt via Trip.com en uw papieren treinticket nog niet is uitgegeven, kunt u uw treinticket online annuleren. Als u ervoor hebt gekozen uw Chinese treinticket te laten bezorgen of als u uw papieren treinticket al hebt opgehaald, dient u naar een treinstation in China te gaan om het ticket te vervangen of om uw geld terug te krijgen.

Een Chinees treinticket vervangen

Als u uw papieren treinticket voor China al hebt, gaat u naar een treinstation op het vasteland van China met het identiteitsbewijs dat u voor de boeking hebt gebruikt en gaat u naar de balie voor vervanging van treintickets (改签窗口). Wanneer u voor de eerste keer een Chinees treinticket vervangt, worden geen administratiekosten in rekening gebracht.

Als uw papieren treinticket voor China niet is uitgegeven, kan Trip.com u niet helpen uw treinticket te vervangen. U kunt uw reservering echter wel annuleren en een nieuwe onlinereservering plaatsen.

Meld u aan bij uw Trip.com-account en selecteer Mijn account > Mijn boekingen > Treinen om nog niet uitgegeven treintickets te annuleren. Druk op de knop Annuleren naast de boeking die u wilt annuleren om de boeking van het treinticket te annuleren. Maak hier een nieuwe boeking voor een Chinees treinticket. Let op: als u een boeking van een Chinees treinticket minder dan 15 dagen voor vertrek annuleert, worden administratiekosten voor het terugbetaalde treinticket in rekening gebracht. (Zie onder voor berekening van de administratiekosten.)

Als de nieuwe treinticketprijs lager is dan de oorspronkelijke treinticketprijs, dan wordt het prijsverschil teruggestort. Als de nieuwe treinticketprijs hoger is dan de oorspronkelijke treinticketprijs, dan wordt het prijsverschil in rekening gebracht.

Online Chinese treintickets annuleren en laten terugbetalen

Als u uw ticket niet hebt opgehaald of hebt aangegeven dat u uw ticket wilt laten bezorgen, dan kunt u uw treinticket online annuleren. Meld u aan bij uw Trip.com-account en selecteer Mijn account > Mijn boekingen > Treinen. Druk op de knop Annuleren naast de boeking die u wilt annuleren om de reservering van het treinticket te annuleren. Annuleer uw Chinese treintickets tijdens de kantooruren van Trip.com (07:00 - 22:00 uur).

Let op: Trip.com kan geen Chinese treintickets annuleren als er papieren tickets zijn uitgegeven of als de tickets korter dan twee uur voor vertrek zijn gereserveerd. Als u (een) papieren treinticket(s) hebt, kunt u een terugbetaling krijgen bij een terugbetalingsbalie op een Chinees treinstation (zie onderstaande instructies).

Chinese treintickets op het treinstation annuleren en terugbetaald krijgen

Als uw papieren treinticket als is uitgegeven, moet u naar een Chinees treinstation gaan (elk willekeurig treinstation op het vasteland van China) om uw Chinese treintickets te laten terugbetalen. ga naar de terugbetalingsbalie (退票窗口) op een Chinees treinstation met uw papieren treinticket(s) en het identiteitsbewijs dat u voor de boeking hebt gebruikt.

Administratiekosten voor terugbetaling van geannuleerde Chinese treintickets

Trip.com volgt het annuleringsbeleid van de Chinese nationale spoorwegexploitant, China Railway. Er worden geen administratiekosten in rekening gebracht als een Chinees treinticket ten minste 15 dagen vóór de vertrekdatum van de trein wordt geannuleerd.

Er worden administratiekosten van 5% (minimaal CNY 2) per treinticket in rekening gebracht indien deze tussen 49 uur en 15 dagen voor vertrek worden geannuleerd; er worden administratiekosten van 10% per treinticket in rekening gebracht indien deze tussen 25 en 49 uur voor vertrek worden geannuleerd en er worden administratiekosten van 20% per treinticket in rekening gebracht indien deze binnen 25 uur voor vertrek worden geannuleerd.

Een terugbetaling voor geannuleerde Chinese treintickets wordt binnen 20 dagen teruggestort via de eerder gekozen betalingsmethode. Het terug te betalen bedrag voor geannuleerde Chinese treintickets wordt bepaald door de Chinese spoorwegautoriteiten. De datum waarop het bedrag voor geannuleerde Chinese treintickets wordt terugbetaald, wordt bepaald door uw bank of creditcardbedrijf.

Lost ticket >